Yaşam | 15.03.2022 11:29:09

“Emek, Sanat ve Kadın” Sergisi 39 Galeri’de

“Emek, Sanat ve Kadın” Sergisi 39 Galeri’de
“Emek, Sanat ve Kadın” Sergisi 39 Kalamış Marina Otel’de bulunan 39 Galeri’de 28 Mart 2022 tarihine kadar sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

“Emek, Sanat ve Kadın” Sergisi 39 Galeri’de “Sanat İyileştirir ve Birleştirir” ana mottosuyla 39 Galeri, her ay farklı sanatçıların solo ve karma sergisiyle ev sahipliği yapıyor. Bu ay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen ‘8 Mart 10 Kadın’ temalı karma sergi, 10 kadın sanatçının katılımıyla gerçekleşti.

39 Kalamış Marina Otel’in CEO’su Münteha Adalı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz ile Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan’ın katılımıyla açılışı yapılan “Emek, Sanat ve Kadın” Sergisi 39 Kalamış Marina Otel’de bulunan 39 Galeri’de 28 Mart 2022 tarihine kadar sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

İranlı kadın ressam Maryam Salahi’nin küratörlüğünü yaptığı ‘Emek, Sanat ve Kadın’ Sergisi, 10 kadın ressamın eserlerinden oluşuyor. Münteha Adalı’nın, yaptığı açılış konuşmasında, sanatı geniş kitlelerle buluşturmak için çok yönlü sergilere ev sahipliği yapmanın gerekliliğini önemini belirterek, sanatın ve sanatçının ulaşılabilir olması için bu çalışmalara devam edileceğini belirtti. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin bir an evvel gerçekleşmesi gerektiğini söyleyen Adalı, sanatın iyileştirici, dönüştürücü gücünü bu konuda da arkalarına aldıklarını, her platformda ‘eşitliği ve eşitlik niyetini’ sorgulamaya devam edeceklerini vurguladı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz ise konuşmasına sanatın lüks değil hayatımızın bir parçası olduğunu söyleyerek başladı. ‘Ben sanatı insanı ‘düşündüren ve öğreten’ bir eylem, bir olgu olarak tanımlıyorum’ diyen Özgül Özkan Yavuz, ‘Tüm sanatçı kadınlarımızı ve kadınlar günümüzü kutluyorum’ şeklinde konuştu. Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan ise “Bir Kadıköylü olarak böylesine değerli bir serginin açılışında aranızda bulunuyor olmaktan son derece memnunum” dedi.

39 Galeri bünyesinde düzenlenen sergiye katılan ve Ayşegül Karakaş, Devran Tan, Eda Taşlı, Feza Güvenal, Havva Marta, Maryam Salahi, Safa Kasaie, Sema Bicik, Serap Gümüşoğlu ve Yasemin Keltek’in eserlerinin sergilendiği Emek, Sanat ve Kadın Sergisi, 28 Mart 2022’ye kadar sanatseverleri ağırlamaya devam edecek.


Paylaş: