Spor | 23.08.2021 15:35:36

Eker I Run’ın kayıt süreci başladı

Eker I Run’ın kayıt süreci başladı
"Sağlıklı Yaşam için Koş" mottosuyla düzenlenen Eker I Run, bir yıllık aranın ardından Bursa'ya geri dönüyor.

Eker Süt Ürünleri, 8. Eker I Run Koşusu’nu 2-3 Ekim 2021’de Bursa’da gerçekleştirilecek.

Covid-19 salgını sebebiyle 2020 yılında dijital ortamda düzenlenen organizasyon, bir yıllık aranın ardından Bursa’ya geri dönmüş olacak. Kayıt süreci başlayan 8. Eker I Run kapsamında 42K Maratonu; 15K, 5K ve 2K yarışlarının yanı sıra Minik Adımlar Koşusu ve Paten Yarışı da gerçekleştirilecek.

Eker’in Adım Adım ile birlikte hayata geçirdiği Yardımseverlik Koşusu da bir kez daha STK’ların toplumsal değer yaratan projeleri için kaynak yaratılmasını sağlayacak.

Eker I Run’a şu adresten kayıt olunabiliyor:

https://www.ekerkosu.com/


İlk kez 2019 yılında Eker’in 42'nci kuruluş yılını simgeleyerek koşulan 42K Maratonu,  bu yıl da  koşuculara ev sahipliği yapacak. Türkiye’nin 5'inci yol maratonu olmasının yanı sıra ülkemizin ilk dağdan aşağı yol maratonu da olan koşuda sporculara Uludağ bölgesinin doğal güzellikleri de eşlik edecek. Uludağ oteller bölgesinde yaklaşık 1.800 metre rakımda start alacak olan yarış, Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki Eker Meydan’da sona erecek. Bu önemli yarışın zaman limiti ise 7 saat olacak.

Eker Meydan’da başlayıp aynı noktada sona erecek 15K ve 5K yarışları ise bir kez daha binlerce koşucunun sorunsuz bir yarış deneyimiyle buluşmasını sağlayacak. Ayrıca organizasyonun festival alanı da Eker Meydan’da kurulu olacak.

Minik Adımlar Koşusu’nda pek çok çocuk doğru koşu teknikleri ile tanışacak 6-12 yaş aralığındaki çocukların katılabileceği Minik Adımlar Koşusu ise pek çok çocuğun doğru koşu teknikleri ve sporla tanışmasını sağlayabilecek. 500 metrelik parkura katılacak minik koşuculara çeşitli hediyeler de verilecek.

Her yaştan patencinin katılabileceği Eker I Run Paten Yarışı’nda ise parkur uzunluğu 10 km olacak ve sporcular 4 sıra tekerlekli patenlerle (inline skate) yarışacak. İlk kez 2019 yılında koşulan Paten Yarışı, 2021 yılında da renkli görüntülerin ortaya çıkmasını sağlayacak.

YARDIMSEVERLİK KOŞUSU FARK YARATACAK

Eker Süt Ürünleri’nin Adım Adım ile birlikte gerçekleştirdiği Yardımseverlik Koşusu da bir kez daha Eker I Run’ın parçası olacak. Yardımseverlik Koşusu’na katılacak koşucuların ve bağışçıların desteği ile birlikte yine saygın STK’ların toplumsal değer yaratan projeleri için kaynak yaratılacak. Yardımseverlik Koşusu'nda 2019 yılında 441 bin 197 TL bağış toplanmıştı. 2020 yılında ise ilk kez sanal ortamda gerçekleştirilmesine rağmen bin 665 bağışçı ile birlikte toplam 184 bin 163 TL’nin toplanmasına ikan sağlanmıştı. 


Paylaş: